Construirea unei cabane Podreg-de la idee la concretizare

Daca visul Dumneavoastra de a avea o cabana din lemn masiv incepe sa se cristalizeze, atunci Podreg va propune construirea unei cabane intr-o maniera profesionista, cu lemn provenit din gestionarea durabila a padurilor (certificat FSC), atent pregatit de artizani constructori cu experienta. De la idee la concretizare, echipa Podreg va va ghida pas cu pas in materializarea cabanei dorite.

Fie ca proiectul Dvs. are o anumita consistenta (teren deja cumparat, planuri existente) sau el nu se poate contura in imaginatia Dvs., noi va putem ajuta cu experienta si sfaturile noastre.

Principiul constructiv utilizat in cabanele Podreg este cel al grinzilor din lemn masiv de rasinoase, cu grosimi incepand de la 100 mm, debitate in unghiuri drepte si cu un sistem de profilare intre ele pentru a eficientiza termic constructia. Acest sistem imbina calitatile exceptionale ale lemnului cu tehnologia, rezultand o casa pasiva energetic, rezistenta la seisme, calda iarna si racoroasa vara, cu un microclimat sanatos si o stare de bine data de preponderenta materialelor naturale din componenta cabanei.

Perete monobloc

Acest sistem constructiv este utilizat in majoritatea tarilor cu traditie in lemn (Romania, Suedia, Franta, Norvegia, Polonia, Rusia etc), cu avantaje clare in comparatie cu sistemul din bustean intreg sau osatura lemn. De exemplu, la casele din busteni, pe langa aspectul rustic care nu se integreaza cu cerintele arhitecturale actuale, eficienta termica nu este una stralucita (in general taierea in V se realizeaza cu drujba, rezultand imbinari ineficiente), iar intretinerea acestor cabane se dovedeste costisitoare (praful care se depune in timp pe partea superioara a bustenilor, rozatoare care se cuibaresc in taietura longitudinala etc)

Imbinarea la colturi se realizeaza in coada de randunica, in cleste sau in stalpi.

Imbinare in cleste (babe)

Particularitatea la cabanele din lemn masiv o constituie tasarea grinzilor pe inaltimea casei cu aproximativ 100 mm/nivel, ceea ce inseamna ca realizarea constructiei in ansamblul ei este astfel gandita incat sa nu existe probleme. Acest fenomen este natural, el trebuie anticipat si constructia trebuie conceputa in consecinta. Intrucat avem o experienta de peste 25 de ani in constructia de case din lemn masiv, va garantam ca aceste probleme nu vor aparea in constructia realizata de noi.

Sisteme de compensare a tasarii la stalpi

Constructia unei cabane se realizeaza etapizat, termenele de livrare se stabilesc prin acceptarea devizului concomitent cu semnarea unui contract. Ca si modalitate de lucru, constructia unei cabane din lemn se realizeaza in 2 etape: premontajul si asamblarea definitiva pe fundatia realizata de beneficiar.

In prima etapa (premontajul) se realizeaza in cadrul fabricii din Rastolita constructia propriu zisa, urmand planurile puse la dispozitie de catre Dvs.. Lemnul atent selectionat, recoltat exclusiv din zona, se prelucreaza prin debitare, rindeluire, profilare, chertare, retezare in cadrul firmei, generandu-se astfel un cost de productie scazut. Mentionam faptul ca toate elementele constitutive ale cabanei Dvs. sunt produse de noi (grinda, lambriu, dusumea, leat, scari interioare, corni etc), astfel contribuind si la sustinerea economiei locale. Intrucat constructiile realizate din lemn au avantajul unei finalizari mult mai rapide decat constructiile traditionale, in aceasta etapa se poate realiza, concomitent si independent, fundatia din beton a viitoarei constructii. La finalul acestei etape, cabana este premontata, iar toate elementele se numeroteaza si se inscriu intr-un plan de montaj.

Premontajul cabanei executat in baza planurilor puse la dispozitie de beneficiar

A doua etapa este constituita de ansamblarea definitiva a cabanei pe fundatie. Aceasta se poate realiza in regie proprie de Dvs. (livrare in kit) sau se poate asigura in continuare prin grija noastra, la un standard ridicat de calitate. Ofertele prezentate pe site se refera la o livrare standard Incoterms ExWorks (EXW) Rastolita, 547480, Romania si cuprind ansamblul elementelor constitutive ale constructiei din lemn, fara transportul si asamblarea pe fundatia realizata de beneficiar (livrare in kit). Elementele constitutive ale cabanei pregatite la Rastolita sunt incarcate in semiremorci de 24 to prin grija noastra si transportate la locul de asamblare, costul transportului fiind suportat de Dvs.. Urmeaza adaptarea cabanei pe fundatia existenta, iar apoi construirea cabanei prin montarea elementelor prefabricate in forma finala.

Asamblarea cabanei pe fundatie

Daca se doreste construirea cabanei de catre noi, se va avea in vedere asigurarea de catre Dvs. a cazarii, manoperei, diurnei si transportului echipei de montaj.

Facem precizarea ca oferta standard prezentata pe site se refera la o constructie realizata in grinzi dublu profilate de 100/200 mm, din esenta rasinoase. In cazul in care doriti o casa eficienta energetic, va putem pune la dispozitie expertiza noastra in realizarea configuratiei dorite de Dvs..

In speranta ca explicatiile prezentate v-au fost utile, asteptam cu interes intrebarile Dvs. pentru a clarifica detaliile.

Va multumim,

Echipa Podreg

Print Friendly, PDF & Email